Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Dlaczego wybrałeś/aś Terrarię?

garguleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Jak zaczęła się wasza przygoda z terrarią?

Skąd się o niej dowiedzieliście?

Co zachęciło was do zakupu?

Jak wyglądały wasze początki?

Opiszcie tutaj swoją przygodę z Terrarią.

Opublikowano

Kumpel mi mowiedział bo Minecraft mi niedziałał.

Nie kupywałem orginała.

O wszystkim w Terrarii dowiedziałem sie sam. Nieoglądałem żadnych filmików na yt.

Opublikowano

Robiąc ten temat nie miałem na myśli spamu, tylko fajne treściwe historie :)

Opowiem wam swoją dla przykładu.

Pracuję bardzo dużo, szukałem prymitywnej ale rozbudowanej gry dla siebie, przechodziłem wiele etapów aż po przez tibię.

Każdy wtedy mówił terraria, więc z ciekawości oglądam ss filmiki myślę boże mario, bez przesady, inni porównywali do minecrafta, doszedłem do takiego etapu znudzenia że mówię a H spróbuje, kupuje na steam instaluje instaluje ten nieszczęsny .NET mnie zniechęcił, no ale ok dobra czekam.

Włączam grę, muzyka myślę boże,,, tylko nie to no ale z braku laku każdy chwali to głupio nie sprawdzić, gram nie wiedząc co i jak, odstawiłem wróciłem do swoich mordobić.

Nagle naszła mnie myśl, dość tej sztywnej gry wole coś na luzie czyli terraria, wróciłem do niej, w tym czasie pojawiały się filmy na YT szkoleniowe i nie tylko poznałem grę bardziej, doszło do takiego stanu że grałem w nią nocami i dniami.... masakra!

Ale nadal nie to... potem ta aktualizacja z efektami świetlnymi itd, kiedy to zobaczyłem, powiedziałem to jest to.

I tak siedzę z terrarią do dnia dzisiejszego, i uważam że hamstwem jest ją porównywać do minecrafta i że jest głupia i prymitywna, minecraft jej do pięt nie dorasta możlwościami.

Tak ta gra mnie zafascynowała że stworzyłem stronę www, pozbierałem starych kumpli na FB z szkoły i zaczęło się poważne myślenie o rozwijaniu gry!

Tak też się dzieje!

Opublikowano

Cóż, moja przygoda z terrarią zaczeła się gdy mój kuzyn oglądał na youtube jacek0321. Mi z pewnością ta gra się nie podobała z powodu grafiki, i tak dalej. Ok. Mój kuzyn polecił mi ją ściągnąć, pomyślałem, że i tak nie będe w nią grać więc po co kupywać. Ta gra ani troche mnie nie zachwyciła. Gdy pękałem z nudów tylko w nią grałem, ale gdy dedałem od zielonego slime, to odrazu wyłączałem terrarie ;(. Po dwóch latach, mój kuzyn kupił terrarię na steam. Znowu zachęcił do grania w nią. ściągnełem terrarie, na wersje 1.1.2. Kuzyn założył server i graliśmy, kurde gdy wszysko mi opowiedział o bossach o tych wszystkich rudach itd. troche mnie zachęcił, do pokonania Eye of Cytchulu (nie wiem czy dobrze pisze). Od wtedy gram w Terrarie aż do dziś ;)

mca.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja zobaczyłem na YouTube nowy filmik (teraz to już baaaaardzo stary), chyba coś takiego jak Przygody z Terraria #01. Zobaczyłem, i pomyślałem: Minecraft z inną ideą, ideą walki. Spodobało się i pobrałem. Wreszcie mi to się znudziło, ale po kilku miesiącach kolega mnie do tego wrócił, kupiłem i gram dalej :)

//Czasami lubię zamknąć się w szafie i udawać, że jadę windą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...